شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

مجموعه: زناشویی تعداد بازدید: 35
شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

برنامه ریزی برای خوردن غذاهای کاملا سالم در دوران بارداری کار سختی است اما باید حق را به کودک در حال رشد بدهیم که نیاز به مواد مقوی دارد. از سویی، برنامه غذایی درست، نتیجه مستقیم بر قدرت بدنی مادر هم می گذارد.این واقعیت، کار را برای مادران حامله سخت می کند زیرا در این دوران میل به خوردنی های متنوع خیلی افزایش می یابد و گاهی برای استفاده از مواد خوراکی وسواس عجیبی پیدا می کنند. پرسش درباره مفید یا مضر بودن شکلات در دوران بارداری بسیار رایج است. در ادامه بررسی می کنیم که شکلات چه نقشی در رژیم غذایی زنان حامله ایفا می کند؟

شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

  • فواید شکلات

پیش از آنکه به جایگاه شکلات در رژیم دوران بارداری بپردازیم باید ببینیم فایده این خوراکی خوشمزه در چیست؟ شکلات ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: شکلات‌ها از۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (شکلات تیره یا شکلات تلخ) درجه‌بندی می‌شوند. هر قدر درصد ماده اصلی شکلات بیشتر باشد شکلات به رنگ سیاه تر و تلخ‌تر متمایل می شود. فواید شکلات که در ادامه می آید در شکلات هایی که تیره تر و تلخ تر هستند بیشتر قابل مشاهده است.

روزانه خوردن میزان کمی از شکلات تیره در حفظ سلامتی قلب و از بین بردن کلسترول نامطلوب بسیار مفید است. شکلات تیره منبع خوبی از انرژی است که برای فعالیت های بدنی سنگین ورزشی و استقامتی کاربرد دارد.

شکلات تیره تاثیر بسیار مطلوبی بر سلامت پوست دارد. همچنین آکنه، خشکی پوست و چین چروک پوست را از بین می برد و در برابر اشعه ماوراء بنفش و سوختگی بر اثر آفتاب را زود درمان می کند. اما حالا ببینیم آیا این فواید در دوران حاملگی هم وجود دارد یا در این دوران باید از آن پرهیز شود.

شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

  • کافئین

در برخی مطالعات مصرف کم کافئین در زنان باردار نشان داده که تأثیر مثبتی بر تبادلات نورونی مغز داشته و در نتیجه نشاط و شادابی بیشتر را در مادر به وجود آورده است.

شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

اما در بررسی بعدی نتایج دیگری هم به دست آمد. از آنجایی که شکلات تیره حاوی کافئین است و فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد.کافئین می تواند در دوران بارداری جریان خون رسانی به جفت جنین را کاهش دهد و خطر سقط جنین را بالا ببرد. در دوران بارداری مصرف بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین توصیه نمی شود. هر ۲۸ گرم شکلات تقریبا ۲۰ میلی گرم کافئین دارد که اگر مادر از منابع دیگر کافئین مثل قهوه و نوشابه هم زمان استفاده کند خطر بیشتری جنین را تهدید می کند.

همچنین اگر مادر به دیابت بارداری، فشار خون و یا مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) مبتلا است نباید از شکلات تلخ و کربوهیدرات های ساده مثل آب نبات مصرف کند.

شکلات در رژیم غذایی مادران باردار

با این همه به یاد داشته باشید که اگر مادر از مقدار کمی شیرینی، کیک و یا کربوهیدرات های ساده استفاده کرد به جنین صدمه ای نمی رسد اما توصیه می شود که از دسرهای سالم تری برای جنین و مادر استفاده شود.

مطالب مرتبط

    نظر شما !!!

    نظر شما برای “شکلات در رژیم غذایی مادران باردار”

    قالب خبری